De LIMA collectie

Sanneke Huisman
03/06/2014 to 09/12/2014
Calendar item

De LIMA collectie

Vier gastcuratoren presenteren de LIMA collectie. In thematisch opgezette avonden tonen zij onze collectie vanuit een specifieke invalshoek: cinema, performance, activisme en medium specificiteit - vier van de grote thema's binnen de mediakunst.

Mediakunst is binnen de omvangrijke geschiedenis van de kunst een relatief recent verschijnsel. Toch zijn videokunst, performance registraties en born-digital art niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Het werk van zowel pioniers uit de jaren zestig als aanstormend talent wordt op film- en mediakunstfestivals en in musea gepresenteerd. Toch worden de oude en nieuwe garde maar zelden naast, of in relatie tot elkaar getoond. En dat is opmerkelijk. Want hoe onafhankelijk hun gebruik van camera en computer, en hoe origineel hun verbeelding ook lijkt, hedendaagse mediakunstenaars zijn onderdeel van een rijke traditie. Maar welke? Hoe kunnen oud en nieuw met elkaar worden verbonden? In vier avonden worden aan de hand van grote thema's lijnen getrokken door zowel onze collectie als de geschiedenis van mediakunst.

  • dinsdag 3 juni: Cinema door Bart Rutten (Stedelijk Museum Amsterdam)
    Bekijk de geselecteerde werken terug in onze Catalogue Tour
     
  • dinsdag 9 september: Performance door Frederique Bergholtz  (If I Can't Dance, I Don't Want To Be Part Of Your Revolution)
  • dinsdag 21 oktober: Activisme door 'Talking Back to the Media' (i.s.m. de Appel arts centre)
  • dinsdag 9 december: Medium specifiek door Juha van 't Zelfde (Lighthouse, Brighton) 

Plaats: LIMA, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam
Tijd: 20:00 - 22:30 uur
Prijs: € 10 / € 7,5

Dit project is mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst