Vacature Mediakunst Restaurator

21/12/2021
Blog post

Vacature Mediakunst restaurator 

LIMA in Amsterdam zoekt een restaurator voor digitale kunst voor gemiddeld 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Sluitingsdatum: 14-01-2022

Ter aanvulling van ons team zoeken wij een restaurator met passie, kennis, interesse en nieuwsgierig in mediakunst en technologie. Onze ideale kandidaat heeft een Masterdiploma van een erkend restauratie programma en wil zich na een paar jaar werkervaring verder specialiseren in de conservering van digitale kunst. Als collega zoeken wij een teamplayer met communicatieve vaardigheden die de Nederlandse taal beheerst.

Over LIMA
LIMA is het expertisecentrum én internationaal pionier op het gebied van archivering, conservering en distributie voor mediakunst. Instellingen in Nederland en daarbuiten vertrouwen op onze expertise. Zo besteden o.a. Frans Hals Museum, Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE), Rijksakademie, Museum Boijmans Van Beuningen en dertig andere instellingen en verzamelaars het conserveren van hun mediakunstcollecties deels uit bij LIMA. LIMA vertegenwoordigd en ondersteund een indrukwekkende en diverse selectie van gevestigde kunstenaars en nieuwe talenten van wie het werk samen onze collectie vormt. In opdracht van de kunstenaars distribueren en promoten wij hun werk. Festivals, musea en instellingen wereldwijd zijn onze klanten. Om als toonaangevend expertisecentrum altijd een stap vooruit te zijn op het gebied van conservering en distributie hebben wij ook een belangrijke rol als onderzoeker en pleitbezorger. Wij onderzoeken en ontwikkelen in samenwerking met musea, kunstenaars, academies en universiteiten, diensten en tools voor makers en collecties om op een duurzame manier om te gaan met digitale kunst. Aanvullend organiseren wij evenementen die relevant zijn voor ons werk en de internationale community. www.li-ma.nl

Wat wij je bieden
Jij gaat als mediakunst restaurator voor software based kunstwerken werken binnen het project Duurzame infrastructuur digitale kunst. Dit project heeft als doel de best practice mbt conservering van digitale kunst in kaart te brengen, verder te ontwikkelen en te delen. Binnen het project worden er in samenwerking met Nederlandse musea, instellingen, netwerken en kunstenaars 9 casestudies uitgevoerd. Per casestudy wordt een expertmeeting georganiseerd voor alle participanten van het project en geïnteresseerden.
Jij wordt vanaf de startfase betrokken bij het project en hebt de kans om je kennis binnen een team van gedreven deskundigen verder te ontwikkelen. Je wordt goed ingewerkt en verder opgeleid. We bieden we dezelfde kans aan een jonge technische ontwikkelaar. Jullie voeren samen het onderzoek en de case-studies uit, bereiden de expertmeetings en het symposium voor en schrijven voor de projectwiki. Het gaat om een deeltijdbaan binnen een 3 jarig project.

Meer informatie stuur een mail naar Gaby Wijers.

Foto credit: Compressds Forests, Jan Robert Leegte, 2016