WikiconNL X Mediakunst op Wikipedia

13/11/2021
Calendar item

Onze partner van het Mediakunst op Wikipedia project, Wikimedia Nederland, heeft ons uitgenodigd om dit jaar onderdeel te zijn van de jaarlijkse WikiconNL! 

WikiconNL 2021 laat zien op welke manier kennis gebracht en gehaald wordt én gaat in op de noodzaak om ontbrekende kennis op te sporen en toe te voegen. Vrijwilligers vertellen over de Wikimediaprojecten waar zij aan werken, welke tools zij gebruiken en wat het oplevert. Medewerkers van o.a. erfgoedinstellingen presenteren hoe zij gebruik maken van Wikimediaprojecten om hun collecties te delen met een groter publiek.

15.10 – 15.50 uur Sessie  Mediakunstenaars op Wikipedia
olv Sanneke Huisman (LIMA) met  PolakVanBekkum (Esther Polak en Ivar van Bekkum) en de Wikipedians Stella van Ginkel en Hanno Lans 

Samen met kunstenaarsduo PolakVanBekkum (Esther Polak en Ivar van Bekkum) en de Wikipedians Stella van Ginkel en Hanno Lans onderzoekt Sanneke Huisman wat je als mediakunstenaar moet of kan doen om een artikel op Wikipedia te krijgen en wat het partnerproject Mediakunst op Wikipedia precies inhoudt.

Je kan je tot en met 11 november via deze link inschrijven voor de online WikiconNL 2021.

Het programma van WikiconNL 2021 bestaat uit sessies welke zijn onderverdeeld in de volgende drie tracks. De sessie die LIMA host is onedele van track 2.
Track 1: Inhoudelijke thema’s en gemeenschap
Track 2: Wikimedia in de praktijk
Track 3: Voorbeelden van samenwerking

Hier vindt je het hele programma en hier de gedetailleerde informatie over de verschillende sessies.