Netwerk en partners

Netwerk en Partners

LIMA doet onderzoek naar haar eigen collectie en over vraagstukken rond het behoud en conservering van mediakunst. We kunnen deze taak echter niet alleen uitvoeren en daarom werken we graag samen met nationale en internationale organisaties. Meer informatie over onze partners kunt u hier vinden.

CCDD (NL)

De Culturele Coalitie Digitale Duurzaamheid (CCDD) is een kennisnetwerk waarin cultureel erfgoedinstellingen met elkaar aan de slag gaan om (informatie over) deze digitale objecten op de lange termijn beschikbaar te houden.

website 

DEN (NL)

Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) is het nationale kenniscentrum voor ICT in het cultureel erfgoed. DEN is er voor archieven, musea, bibliotheken met bijzondere collecties, archeologische en bouwhistorische instellingen.

website | twitter

Het Nieuwe Instituut (NL)

Het Nieuwe Instituut is ontstaan op 1 januari 2013 uit een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur.

website | facebook | twitter

Universiteit van Amsterdam (NL)

De Universiteit van Amsterdam (UvA) is de grootste universiteit van Nederland.

website | facebook | twitter

GAMA (EU)

GAMA - (Gateway to Archives of Media Art) biedt online toegang tot een verscheidenheid van Europese mediakunst archieven en vertegenwoordigen daarmee een breed spectrum van mediakunst.


website
 

DCA (EU)

Digitising Contemporary Art (DCA) is een digitaliseringsproject voor hedendaagse kunst. DCA maakt toegang tot hedendaagse kunst in andere omgevingen dan alleen de oorspronkelijke instellingen van musea of galerieën mogelijk.

websitetwitter

SBMK (NL)

De Stichting Behoud Moderne Kunst (SBMK) houdt zich sinds 1995 bezig met projecten op het gebied van het beheer en behoud van hedendaagse beeldende kunst. 

website 

INCCA (NL)

INCCA is een netwerk van professionals aangesloten op het behoud van hedendaagse kunst. Leden verlenen elkaar toegang tot ongepubliceerde informatie via de INCCA Database.

website

TATE (UK)

Tate behoudt de nationale collectie van Britse kunst vanaf 1500 tot heden, internationale moderne en hedendaagse kunst.

website | facebook | twitter

PACKED (BE)

 

PACKED is een kenniscentrum voor digitaal erfgoed. PACKED speelt een centrale rol in Vlaanderen in de vorming van kennis, ervaring en deskundigheid omtrent digitalisering en digitale archivering. 

website